Diners Club Kort

Diners

Diners kort eller Diners Club är ett betalningsmedel som kan användas på mer än nio miljoner ställen och i mer än 200 länder. Det är ett exklusivt kort som ger innehavaren tillgång till en mängd erbjudanden samt ett betalkort utan någon övre köpgräns.

Ett av världens första betalkort

Kortet är ursprungligen från USA och är ett av värdens första betalkort. Kortet och dess grundidé skapades av Frank McNamera 1950 när han märker att han av en slump glömt sin plånbok hemma när han befann sig på en restaurang.

Då föddes idén med ett betalkort som innehavaren skulle kunna använda och istället få en slutnota på sina restaurangbesök i slutet av månaden. Själv grunden till det att kortet skapades byggde på att restaurangerna under 1950- talet och tidigare kunde låta kunder handla på krita.

Detta betydde att kunden betalade allt som hon eller hand köpt i restaurangen under en tid vid ett och samma tillfälle, ofta i slutet på månaden. Detta kunde dock betyda att restaurangen kunde få vänta upp till 25-30 dagar innan de fick betalt vilket påverkade deras möjligheter att köpa in råvaror.

Diners kortet skulle istället fungera på då sätt att kunden betalade sina inköp med kortet, och restaurangen fick då in sina pengar genom att Diners direkt betalade dem, och kunden fick sedan i slutet av månaden betala sina inköp till Diners istället.

Ansökan via nätet

Idag är Diners ett välkänt betalkort som du kan ansöka om via internet och som fungerar i flertalet länder i världen. Genom att vara innehavare och ägare av ett Diners kort får du som medlem tillgång till en mängd olika tjänster, förutom möjligheten att genomföra dina inköp med kortet.

Bland dessa tjänster finns tillgången till privata lounger på flertalet flygplatser världen över. Det finns flera olika Diners kort att ansöka om beroende på vem du är och vilka behov du har av ditt kort. När du ansöker om ett Diners kort får så du vara beredd på att det genomförs en kreditkontroll.

Här i Sverige finns det framförallt två kort att välja mellan, ett av dessa är Diners Club classic privatkort. Det är ett enkelt och klassiskt kort som du kan använda vid de flesta inköp du gör och du får sedan en specificerad räkning i slutet av månaden.

Där samlas alla dina köp ihop på en och samma faktura. Till detta kort kan du som innehavare också koppla samman ett eller flera familjekort till din make/maka, sambo eller myndiga barn. Kortet ger dig tillgång till alla Diners Lounger på flygplatser värden över, endast genom att du visar upp ditt kort.

Automatisk tilläggsförsäkring

Du får via kortet en automatisk tilläggs försäkring när du ska ut och resa. Du har också möjlighet att ta del av en mängd special erbjudanden inom de intresseområden som du själv har angett till Diners. Du som har Diners kortet behöver inte betala några avgifter för avisering eller småbeloppsavgifter.

Ett Diners kort kostar ca 525 konor per år och vill du lägga till ett familjekort tillkommer en kostnad på 245 kronor. Ett annat Diners kort som du kan ansöka om i Sverige är ett kort som är kopplat till SAS Euro bonus.

Bonus på alla köp

Detta är ett kreditkort som ger dig bonus på alla köp du genomförs och som sedan omvandlas till reward poäng i SAS Euro Bonus. Handla för hundra kronor och få 15 poäng som du sedan kan använda dig av när du vill ut och resa. Även detta kort har ingen över köpgräns och fungerar världen över.

Att handla med Diners är ett säkert sätt att handla eftersom att inga pengar dras från ditt konto innan du har godkänt fakturan. Kortet fungerar också över internet och du kan när som mest ta ut 25 000 kronor kontant under en rullande trettio dagars period.

Kontantuttag

Avgift vid uttag

När du använder kortet vid automatuttag får du också räkna med att det tillkommer en 4 procentig kostnad från och med den dag du tog ut pengarna. Det är vanligt att du erbjuds ett kreditutrymme på kortet som är 20 procent av din årsinkomst.

Du betalar endast ränta på den kredit du använder dig av och Diners kräver att du ska betala minst en tjugondel av räkningen varje månad.