Kontokort semester

Semester och kreditkort

Ett bra resekort kan vara bra att ha på semestern, dels som extra kredit vid behov men ett bra resekreditkort kan även innebära olika förmåner, bonuspoäng, gratis bankomatuttag och försäkringar. Ofta är det en fördel att betala minst 75% av resans pris med ett kreditkort.

Varje år åker många av oss på semester. Semester är ett bra sätt att slappna av och komma bort från vardagssysslor. Över hälften av alla svenska familjer tar sin semester mellan april och september, vilket innebär att de spenderar mycket pengar på resor.

Oavsett om det handlar om internationella eller inrikesresor, spenderar de en förmögenhet innan de inser det. En del av dem bestämmer sig att resa med kontanter som inte är alltid ett klokt beslut. Hyra bilar, köpa flygbiljetter eller betala hotellövernattningar går alltid enklare om man har ett kreditkort.

Till skillnad från kontanter är hantering av dina kvitton och hantering av övriga dokument i samband med resan mycket lättare med ett kreditkort . Varje betalning som du gör registreras på ditt konto. Bara det faktumet gör att du utan problem kan ha koll på alla dina transaktioner som gör att du inte bara har stenkoll på dina utgifter utan har en säkerhet i fall det händer något oförutsett med ditt inköp.

Kreditkort på resan

Enklare med kreditkort på resan

Kreditkort är också mycket lättare att hantera och hålla reda på än kontanter. Om du under din semesterresa väljer att gå till en nöjespark t. ex. eller på en utflykt, kommer du snart att upptäcka att pengarna kan vara klumpiga att hantera.

Det är aldrig lätt eller säkert att bära en stor mängd kontanter med sig. Ett kreditkort tar mindre plats, bara en liten flik i plånboken. Att betala något med kort är enkelt som helst. I stället för att ha en massa krångel med kontanter, lämnar du helt enkelt ditt kreditkort till säljaren och signerar ditt kvitto. Lätt som en plätt!

En av de största fördelarna med att betala dina reseutgifter, dvs. flyg, tåg, hotell eller helt enkelt en paketresa som omfattar allt med ditt kreditkort är att de flesta kreditkortsutgivare erbjuder reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Du slipper helt enkelt oroa dig för en ekonomisk förlust om du skulle bli allvarligt sjuk eller att något annat inträffar som förhindrar din avresa. Du kan själv välja om du vill försäkra hela reskostnaden eller delar av den. Det går därför att inkludera även hotellkostnader och transfer samt hyrbil.kort boka resa

Vissa kreditkort ger dig även belöningspoäng för varje krona du spenderar som kan lösas hos flera handlare som erbjuder en mängd olika produkter. Du kan njuta av din semester, köpa precis vad som helst du vill och du vet att de pengar du spenderar kommer att hjälpa dig att köpa andra saker som du kan behöva när semestern är över.

Allt som allt, kan kreditkort göra din semester enklare än någonsin tidigare. Du kan tjäna belöningar och kontanter tillbaka med inköp du gör med ditt kort. Även om du kanske tror att pengar är det bästa sättet att betala med, finns det flera handlare som faktiskt föredrar kreditkort eftersom betalningarna med kreditkort är mer professionella och enklare att hantera än kontanter eller checkar.

Det är också lätt att få ett kreditkort om du har en bra kreditförmåga. Därför, om du inte har ett kreditkort, bör du se till att få ett innan du planerar din nästa semester. Allt du behöver göra är att titta på ditt favoritföretag på nätet och ansöka via deras hemsida. Du får ett svar inom bara några minuter.